Θεατρικό Αφιέρωμα για την Εθνική Επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με την ευκαιρία της μεγάλης εορτής της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας καιΦιλαδελφείας πραγματοποίησε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση, αφιερωμένη στην μεγάλη τραγουδίστρια της νίκης Σοφία Βέμπο με τίτλο: «της Ελλάδος παιδιά».

Η παράσταση ήταν βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Βασίλη Τραΐφόρου και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών από το θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας τραγουδίστριας Σοφίας Βέμπο, στην οποία συμμετείχαν παιδιά από το θεατρικό εργαστήρι του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Τα παιδιά με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, αφυπνίζοντας μνήμες του ένδοξου ιστορικού και εθνικού παρελθόντος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο χώρο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε έκθεση με αντικείμενα, χειρόγραφα και ενθυμήματα της Σοφίας Βέμπο από το ιστορικό αρχείο «Γεώργιος Λεβιθόπουλος».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ επαίνεσε με θερμά λόγια τους ηθοποιούς της παράστασης τόσο για την εξαιρετική παρουσία τους, όσο και για τα έντονα συναισθήματα, τα οποία χάρισαν και πλημμύρισαν τις καρδιές όλων, ενώ συνεχάρη θερμά τους συντελεστές που συμμετείχαν στην εκδήλωση για την άψογη οργάνωσή της.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε επίσης την ευθύνη που έχουμε ως λαός απέναντι στην ιστορία μας και απέναντι σε αυτούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας, ενώ στο τέλος προσέφερε ως ευλογία ένα εικόνισμα της Παναγία της Βουρλιώτισσας στον συγγραφέα του βιβλίου και ανηψιό του Μίμη Τραΐοφόρου Βασίλη καθώς και στον κ. Λεβιθόπουλο για την έκθεση με χειρόγραφα και ενθυμήματα της Σοφίας Βέμπο που παρουσίασε.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν τοπικοί άρχοντες, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος