Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη δέουσα επισημότητα εορτάσθηκε η εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Τη Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αγ. Τριάδος Ηρακλείου Αττικής με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής κ. Νικολάου Μπάμπαλου και μελών του Δ.Σ, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων, εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών σωματείων, μαθητών και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το χρέος και την ευθύνη, την οποία έχουν ο κλήρος και οι εκλεγμένοι άρχοντες αυτού του τόπου να θυμίζουν στα νέα παιδιά της πατρίδας μας τόσο τα πρόσωπα που θυσιάστηκαν για εμάς, όσο και τα αιτία που οδήγησαν την ανθρωπότητα στον β’ παγκόσμιο πόλεμο, ενώ αναφερόμενος στο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού, την Υπέρμαχο Στατηγό του Γένους μας, τόνισε την άρρηκτη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην ελληνοχριστιανική μας παράδοση και την βαθιά μας πίστη, στοιχεία τα οποία κράτησαν όρθια την πατρίδα μας.

Κατόπιν, ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση επί της Λεωφόρου Ηρακλείου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος