Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στη Ν. Φιλαδέλφεια

298 social media engagement

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 η ακολουθία της Β’ στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Νέας Φιλαδελφείας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην Ακολουθία έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών, που προσήλθαν ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας και να απευθύνουν το «Χαίρε» στην Μητέρα του Κυρίου μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, η οποία αποτελεί την ζωντανή ελπίδα, την σκέπη και το ασφαλές λιμάνι στις δοκιμασίες και στις συμφορές του βίου μας, διότι εκείνη γνώρισε όσο κανείς άλλος άνθρωπος τον πόνο και την θλίψη, και με την ελεύθερη βούλησή της αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας των Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον επί σειρά ετών Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και διδάκτορα θεολογίας Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Μαθιουδάκη, τον οποίο και θερμώς ευχαρίστησε τόσο για την 40ετή ιερατική διακονία του, όσο και για την πολύτιμη πνευματική προσφορά του στην τοπική Εκκλησία της Νέας Ιωνίας, προσφέροντας του, ως ευλογία, έναν επιστήθιο Σταυρό.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη επίσης θερμώς τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. Δημήτριο Φουρλεμάδη για την σοφή μέριμνα και επιμέλεια της ανακαινίσεως του Ιερού Ναού.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος εγκαινίασε τον ειδικό χώρο για παιδιά, που βρίσκεται στον γυναικωνίτη του Ιερού Ναού, ο οποίος δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως