Εορταστική Εκδήλωση Ι.Μ. Νέας Ιωνίας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

118 social media engagement

Με την ευκαιρία της εορτής της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος διοργάνωσε τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 εορταστική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Ηλέκτρα Αποστόλου».

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε από την θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Νέας Φιλαδελφείας επετειακή θεατρική παράσταση, αφιερωμένη στον Νεομάρτυρα Άγιο Ιωάννη των Ιωαννίνων με τίτλο: «η Επανάσταση κρύβει μέσα την Ανάσταση. Ο Άγιος Νεομάρτυς Ιωάννης των Ιωαννίνων», ενώ η Παιδική Νεανική Χορωδία του Δήμου Νέας Ιωνίας και η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου Αττικής, υπό την διεύθυνση της κ. Εύης Χλωρού, απέδωσαν, κατά τρόπο θαυμάσιο, ύμνους και επίκαιρα εορταστικά τραγούδια για τους ήρωες του ’21.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ. των Δήμων Ηρακλείου Αττικής και Νέας Ιωνίας, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ επαίνεσε με θερμά λόγια τα παιδιά των Χορωδιών και τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Νέας Φιλαδελφείας τόσο για την καλλιέπεια και την αριστοτεχνική απόδοση του έργου, όσο και για τα έντονα συναισθήματα, που χάρισαν και πλημμύρισαν στις καρδιές όλων των θεατών, αφυπνίζοντας μνήμες του ένδοξου ιστορικού παρελθόντος, ενώ παράλληλα συνεχάρη θερμά τον Υπεύθυνο του Ιδρύματος Νεότητος και Ποιμαντικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Ηλία Καρατζά για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, ψάλλοντας όλοι τον Εθνικό Ύμνο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως