Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Γ’ Κυριακής των Νηστειών στη Ν. Ιωνία

Με κατάνυξη τελέσθηκε το εσπέρας της Γ’ Κυριακής των Νηστειών, 7 Απριλίου 2024, ο καθιερωμένος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Ιωνίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην Ακολουθία έδωσαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων πνευματικών ομιλιών, που αναπτύσσει κατά την διάρκεια των Κατανυκτικών Εσπερινών, με θέμα: «Η αμαρτία στη βιβλική και πατερική παράδοση της Εκκλησίας», ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έννοια της «αμαρτίας», καθώς και στους τρόπους, με τους οποίους αυτή παρουσιάζεται στην Καινή Διαθήκη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, και τις οντολογικές συνέπειες που έχει η αμαρτία τόσο για τον άνθρωπο, όσο και τη φύση, τονίζοντας το γεγονός ότι, ο θάνατος του Χριστού στον Σταυρό και κατ᾿ επέκταση το ζωοποιό ξύλο του Σταυρού έγινε η απαρχή της ενότητος του ανθρώπου με τον Θεό και της αφθαρσίας όλης της φύσεως.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές ευχές προς όλους για υγεία και δύναμη για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως