Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιερoπρέπεια τελέσθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας, έμπροσθεν της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, Πολιούχου της πόλεως Νέας Φιλαδελφείας.

Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και πλήθος πιστών που προσήλθαν με ευλάβεια για να απευθύνουν το «χαίρε» στην Μητέρα του Κυρίου μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην εξαιρετική τιμή που η Εκκλησία μας Της απονέμει, αφού είναι Εκείνη που πραγματοποίησε τον σκοπό της δημιουργίας του ανθρώπου και με την εκούσια αποδοχή του θελήματος του Θεού ξεπέρασε κάθε κορυφή αγιότητας.

Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τέλος τον πιστό λαό να καταφεύγει με την προσευχή του στην Παναγία Βουρλιώτισσα, στην Μητέρα των προσφύγων, για να αντλεί δύναμη και υπομονή στους δύσκολους καιρούς που όλοι μας βιώνουμε, ευχόμενος προς όλους καλή συνέχεια στον αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και καλή Ανάσταση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως