Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Ιερού Σκηνώματος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου στη Ν. Ιωνία

Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος για τον Πολιούχο και Προστάτη αυτής, Ιερομάρτυρα Καππαδόκη, Άγιο Γεώργιο Νεαπολίτη τον θαυματουργό.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και ακολούθως πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ν. Ιωνίας, τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία του βουλευτού κ. Γεωργίου Κουμουτσάκου, της Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής κ. Νικολάου Μπάμπαλου, προέδρων και εκπροσώπων προσφυγικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχόμενος προς τον πιστό λαό κάθε ευλογία από τον Πανάγαθο Θεό δια πρεσβειών του Αγίου Ιερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Στη συνέχεια, εψάλη Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Γεώργιο τον Νεαπολίτη και πραγματοποιήθηκε προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου του και διανομή των ιερών αμφίων του προς ευλογία του πιστού λαού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως