Εορτή Συνάξεως Παναγίας «Βηματάρισσας» στη Νέα Ιωνία

Με λαμπρότητα και τη δέουσα ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Βηματάρισσας», δωρεά του Πανοσιολ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντος Εφραίμ, η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Ιωνία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου, και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Πλήθος πιστών προσήλθε με ευλάβεια για να προσκυνήσει την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας καθώς και το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής, που από την παραμονή της εορτής τίθεται σε προσκύνηση στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην παρηγορητική χάρη της Ιεράς Εικόνας της, όπου καθημερινά οι πιστοί προστρέχουν με ευλάβεια στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής και εναποθέτουν τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους, ζητώντας από την Κυρία Θεοτόκο βοήθεια και δύναμη.

Το βράδυ της κυριωνύμου ημέρας της εορτής και ώρες 8:00μ.μ. – 12:15π.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Αγίων Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής θα παραμείνει σε προσκύνηση στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο μέχρι την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως