Θερινή Εορτή Ιδρυμάτων Προσχολικής Αγωγής Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Σε κλίμα ενθουσιασμού, υπό τις ιαχές και τα λαμπερά χαμόγελα των παιδιών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ομίλου Eurobank στη Νέα Ιωνία η καλοκαιρινή εορτή που διοργάνωσαν τα Ιδρύματα Προσχολικής Αγωγής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Τοπικοί Άρχοντες, Εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων καθώς και πλήθος θεατών όλων των ηλικιών.

Τις καρδιές όλων κέρδισαν τα παιδιά των Ιδρυμάτων της Προσχολικής Αγωγής, οι μικροί πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα οποία με το τραγούδι και το χορό ξεδίπλωσαν το πλούσιο ταλέντο τους και ενθουσίασαν το κοινό με το θεατρικό: «Η Γοργόνα ταξιδεύει τον μικρό Αλέξανδρο» της κ. Μαρίζα Κωχ, η οποία και τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση.

Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το θαυμάσιο παιδαγωγικό έργο που επιτελείται στα Ιδρύματα Προσχολικής Αγωγής της Ιεράς Μητροπόλεως, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «αυτά τα παιδιά προσπαθεί καθημερινά η Εκκλησία μας, ως μητέρα όλων, να τα μάθει να αγαπούν την Ελλάδα, να αισθανθούν τι σημαίνει να είσαι Έλληνας, να αγαπήσουν τον συνάνθρωπο και να γνωρίσουν ότι όλες αυτές οι αξίες εκφράζονται μέσα στον χώρο της Εκκλησία μας. Σε αυτή την ηλικία άλλωστε ξεκινά η παιδεία, και αποκτά ο κάθε άνθρωπος την αγωγή που πρέπει να λάβει ώστε να μπορέσει να γίνει μια καθολική προσωπικότητα με αρχές, αξίες, πίστη, όραμα και δημιουργικότητα».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη τόσο τα παιδιά για την λαμπερή θεατρική παρουσία τους, όσο και τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς για το κοπιώδες παιδαγωγικό έργο, που με σύνεση και αφοσίωση επιτελούν, ευχαρίστησε θερμά το ΔΣ του Ομίλου Eurobank για την αρωγή και την ευγενή χορηγία τους, τον κ. Ζαχαρία Καρούνη που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, την κ. Δέσποινα Μπεμπεδέλη για την τιμητική παρουσία της, ενώ παράλληλα εξήρε την παρουσία και τη συμβολή της κ. Μαρίζα Κωχ, ευχόμενος σε όλους καλό καλοκαίρι!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου