Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με του νέους της Ιεράς Μητροπόλεως

Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας η πρώτη για τη νέα εκκλησιαστική χρονιά, καθιερωμένη πλέον, συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εντυπωσιακή και ενθουσιώδης ήταν για ακόμη μία φορά η ανταπόκριση φοιτητών, μαθητών και νέων ζευγαριών στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου για συνάντηση με σκοπό τη γνωριμία, τον διάλογο, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών πάνω σε επίκαιρα κοινωνικά, θεολογικά, πνευματικά, αλλά και εκκλησιαστικά ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη νεολαία.

Είναι αλήθεια ότι οι συναντήσεις αυτές έχουν αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία για τα νέα αυτά παιδιά να ακούσουν τη φωνή της Εκκλησίας και να γνωρίσουν από κοντά το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της, να μοιραστούν με τον Επίσκοπό τους τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο στο σχολικό, όσο και στο ευρύτερο προσωπικό περιβάλλον τους, να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους ή και τα παράπονά τους με τον τρόπο που η Εκκλησία δρα και ενεργεί στο σύγχρονο κόσμο, αλλά και να πληροφορηθούν το μήνυμα που Αυτή που έχει να δώσει στην σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε θερμά τους παρισταμένους, τους ευχαρίστησε και επαίνεσε την εθελοντική δράση τους κατά την οποία και συνέλεξαν σχολικά είδη για μαθητές που έχουν ανάγκη, ευχόμενος προς όλους μία καλή και δημιουργική νέα εκκλησιαστική χρονιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως