Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός Συνάξεως Παναγίας «Βουρλιώτισσας» στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας για τη Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Βουρλιώτισσας», Πολιούχου και Προστάτιδος της Ν. Φιλαδέλφειας, η οποία αποτελεί μοναδικό πνευματικό κειμήλιο και ξεχωριστή ευλογία για όλη την Ιερά Μητρόπολη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας, Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

Το παρών έδωσαν μέλη του Δ.Σ. Ν. Φιλαδέλφειας–Ν. Χαλκηδόνος εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων καθώς και πλήθος ευσεβούς λαού.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον πιστό λαό του Θεού να μη χάνει την ελπίδα του, αλλά να καταφεύγει πάντοτε δια της προσευχής στην αγκαλιά της Παναγίας, ευχόμενος η Χάρις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού δια πρεσβειών της Παναχράντου Αυτού Μητρός Υπεραγίας Θεοτόκου της «Βουρλιωτίσσης» να σκέπει και να διαφυλάττει πάντοτε όλους μας. Εν συνέχεια εψάλη η Ιερά Παράκληση στην Παναγία «Βουρλιώτισσα».

Ακολούθως, στον προαύλιο χώρο του «Ιωνικού» πραγματοποιήθηκε μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στη Μικρασία από το Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού, υπό τη διεύθυνση του κ. Χρ. Θεολόγου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος