Ιερατική Σύναξη Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας για το νέο Εκκλησιαστικό Έτος

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 η Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων στη Νέα Ιωνία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, παρουσία απάντων των εφημερίων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τους ιερείς για την παρουσία τους, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πολυεύθυνο έργο της εκκλησιαστικής και ποιμαντικής διακονίας, καθώς και στις προοπτικές, αλλά και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται για την πραγμάτωση του ποιμαντικού έργου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελέσθηκε κατά την τετραετή ποιμαντορία του στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, καλώντας τους παρισταμένους κληρικούς να αγωνίζονται καθημερινά στην εφαρμογή των εντολών του Θεού και να καθοδηγούν πνευματικά το λαό σύμφωνα με τον Ευαγγελικό λόγο, λαμβάνοντας υπόψη τις πολλαπλές και αδιαμφισβήτητες ανάγκες της πολυσυλλεκτικής ελληνικής και συνάμα ευρωπαϊκής πλέον κοινωνίας μας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, καθώς πολλοί κληρικοί έθεσαν ερωτήματα προς τον Σεβασμιώτατο, εξέφρασαν προσωπικές απόψεις και προβληματισμούς, ενώ παράλληλα προέβησαν σε προτάσεις για διάφορα ποιμαντικά ζητήματα.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις πατρικές του συμβουλές, ευχόμενος προς όλους μία καλή, ευλογημένη και καρποφόρα εκκλησιαστική χρονιά.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος