Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Ηράκλειο Αττικής

Πανηγυρικώς και με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, τελέσθηκε Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών, που προσήλθαν με ευλάβεια στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τριάδος και την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Δαμάστας, εκ της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Φθιώτιδας, που τίθεται σε προσκύνηση τις ημέρες αυτές προς ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε και ευχαρίστησε με θερμούς και εγκάρδιους λόγους τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο για την ευλογητή παρουσία του, αναφερόμενος στο σπουδαίο ποιμαντικό και ιεραποστολικό έργο που επιτελεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για την ευλογία και την σεπτή αδεία να μεταφερθεί η Ιερά θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Δαμάστας στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, επισημαίνοντας, ότι το «Πνεύμα της Αληθείας» αποτελεί την ψυχή της Εκκλησίας και είναι Αυτό που χορηγεί την ζωή, εμπνέει την πίστη και μεταμορφώνει τον άνθρωπο.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Δαμάστας θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως