Κυριακή Β’ Νηστειών στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, Β’ Νηστειών (Αγ. Γρηγορίου Παλαμά) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην τεράστια θεολογική και χαρισματική προσωπικότητα που προβάλει σήμερα η Αγία μας Εκκλησία, του Αγίου Πατρός ημών Γρηγορίου του Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, ο οποίος μέσα από τα ομολογιακά, αντιρρητικά, λειτουργικά και δογματικά του συγγράμματα εξέφρασε και υπερασπίστηκε με θέρμη την Ορθόδοξη πατερική διδασκαλία και πίστη.

Στη συνέχεια, παίρνοντας ως αφορμή το αγωνιστικό πνεύμα και το ασκητικό φρόνημα του Μεγάλου αυτού Διδασκάλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Μαρκ. Β’ 1-12), η οποία μας υπενθυμίζει πως ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός αποτελεί τη σίγουρη και μοναδική ελπίδα ίασης και σωτηρίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως