Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 η ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Νέας Φιλαδελφείας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού, η οποία αποτελεί την ευλογημένη αφορμή, το στέρεο στήριγμα και αδιάσειστο πυλώνα της Εκκλησίας μας που ενδυναμώνει την πίστη του καθενός από εμάς. Ο κ. Γαβριήλ ανέφερε χαρακτηριστικά: «κάθε φορά που αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε να ανανεώσουμε την πίστη μας, πώς μπορούμε να την κάνουμε πιο ισχυρή και πιο δυνατή σε μία εποχή που η απελπισία πρυτανεύει, το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι εκείνο που τρέφει και ενισχύει τη ζωή του καθενός από εμάς, εμπνέει τον αγώνα μας και ενισχύει την πίστη μας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους να αποδείξουμε όχι με λόγια, αλλά με πράξεις την ειλικρινή πίστη μας στο Θεό μέσα από την αγάπη μας στο συνάνθρωπο, ενώ παρότρυνε χαρακτηριστικά όλους: «Αφήστε στην άκρη κάθε απελπισία, κάθε απαισιοδοξία, κάθε ανασφάλεια, διότι μέσα στην Εκκλησία γνωρίζουμε ότι η πίστη είναι εκείνο το συστατικό, το οποίο μας κάνει να είμαστε πιο κοντά στο Χριστό και γεμίζει την απέλπιδα καρδιά μας με αισιοδοξία, με αγάπη, με εμπιστοσύνη στο Θεό! Αυτό ζητούμε σήμερα από την Παναγία Μητέρα μας. Αυτό έχουμε όλοι μας πραγματικά ανάγκη, να μας χαρίσει πίστη ακλόνητη, που θα μας κάνει χριστιανούς Ορθοδόξους χωρίς αμφιβολίες και ανασφάλειες».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως