Η Εορτή του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα μέσα στο αναστάσιμο και εορταστικό κλίμα της περιόδου που διανύουμε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε την σεπτή μνήμη του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στους ομωνύμους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 22 Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή κληρικών και άλλων Μητροπόλεων, όπου πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του Αγίου και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, οποίος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του πλέον λαοφιλή Αγ. Γεωργίου, ο οποίος, μιμούμενος το πάθος του Αναστάντος Χριστού αποτελεί τη δόξα των Μαρτύρων και το καύχημα των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ηρακλείου Αττικής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγ. Γεωργίου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής και τη συνοδεία τοπικών αρχόντων και πλήθους πιστών στους δρόμους του Ν. Ηρακλείου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος