Μεταφορά Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της Βουρλιωτίσσης στην Κύπρο

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας καθιστά γνωστό, ότι κατόπιν αιτήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και χορηγήσεως της σχετικής αδείας υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα μεταφερθεί προς προσκύνηση η Ιερά και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της «Βουρλιωτίσσης», η οποία φυλάσσεται στον Ιερό καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας στην Εκκλησία της Κύπρου από την Τρίτη 24 έως και την Κυριακή 28 Απριλίου ε.ε.

Το εν λόγω προσκύνημα πραγματοποιείται κατόπιν θετικής ανταποκρίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στη θερμή παράκληση της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου περί μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος της «Βουρλιωτίσσης» στη Λευκωσία και θα τεθεί προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Μάρκου, ώστε να δυνηθούν οι ευλαβείς χριστιανοί και αδελφοί Κύπριοι, οι οποίοι σέβονται ιδιαιτέρως το πρόσωπο της Θεομήτορος και διατηρούν στενότατους δεσμούς με τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, να προσκυνήσουν το Ιερό Εικόνισμα που αποτελεί πνευματικό ορόσημο τόσο για την τοπική μας Εκκλησία, όσο και για τον απανταχού Ελληνισμό.

Το Ιερό Εικόνισμα θα μεταφερθεί υπό του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Αρβανίτη και αντιπροσωπείας κληρικών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως