Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Νέα Ιωνία

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Γρηγορίου του Θεολόγου, Βασιλείου του Μεγάλου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον σολέα του Ιερού Ναού και το παρών έδωσε μεγάλος αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων της περιοχής καθώς και πλήθος πιστών.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο των Τριών μεγάλων Οικουμενικών Πατέρων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι με το ογκώδες θεολογικό τους έργο και με την σπουδαία ιεραποστολική τους δράση ένωσαν την χριστιανική εξ αποκαλύψεως γνώση του Θεού με την ελληνική σοφία, προσφέροντας την θεογνωσία που αναζητούσαν οι άνθρωποι της εποχής τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε ευλογίες στα παιδιά και στη συνέχεια συζήτησε μαζί τους για θέματα που τους απασχολούν.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως