Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Τριών Ιεραρχών στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2024 η ακολουθία των Θυρανοιξίων του ανακαινισμένου εκ βάθρων περικαλλούς Ιερού Παρεκκλησίου των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία.

Την ακολουθία των Θυρανοιξίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία μελών του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, προέδρων και εκπροσώπων προσφυγικών σωματείων, φορέων της πόλεως και πλήθους πιστών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε υποδοχή Τιμίου Ξύλου και τεμάχιο εκ των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Λουκά του Ιατρού, τα οποία τέθηκαν σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού.

Ακολούθως, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο γεγονός της ευλογήσεως ενός ακόμη τόπου λατρείας του Τριαδικού Θεού καθώς και στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην παιδεία, στα γράμματα και στην Εκκλησία, ενώ ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφάνιο Αρβανίτη και τους συνεργάτες του για την γενική επιμέλεια της εκ βάθρων ανακαίνισης του Ιερού Παρεκκλησίου, το οποίο χτίσθηκε από τον αείμνηστο Μικρασιάτη Κυριάκο Παπάζογλου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 30 Ιανουαρίου, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Λουκά θα παραμείνουν στο Ιερό Παρεκκλήσιο μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου.

Καθημερινά θα τελούνται η Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα και ώρα 6:00μ.μ. ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στους Αγίους Τρεις Ιεράρχες.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως