Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Μικράς Ασίας στον ανακαινισμένο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στο Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσει τη μνήμη των Αγίων και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα, αλλά και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου τους.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή Κληρικών και άλλων Μητροπόλεων.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης με μέλη του Δ.Σ., επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και σωματείων καθώς και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Α’ Κορ. ιβ’ 27-ιγ’8) και στον Ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου, κάνοντας παράλληλη αναφορά στο βίο, αλλά και στο θαυμαστό παράδειγμα έμπρακτης και φιλάνθρωπης αγάπης των Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι με τα πλούσια πνευματικά χαρίσματά τους συνδύαζαν άριστα την τέχνη της ιατρικής επιστήμης με την τέχνη της ποιμαντικής.

Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε όλους να διδαχθούμε από τον θεάρεστο βίο των Αγίων Αναργύρων και ο καθένας από εμάς να προσφέρει και να μοιράζεται τα χαρίσματά του με τον πλησίον, επικαλούμενος τη χάρη και τις πρεσβείες των Αγίων για κάθε δοκιμαζόμενο αδελφό μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου