Συνάντηση Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους Νέους με θέμα «Εκκλησία, Θεία Ευχαριστία και Κόσμος»

Θερμό καλωσόρισμα επεφύλαξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στους Νέους και τις Νέες της Ιεράς Μητροπόλεως στην καθιερωμένη συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Οι συναντήσεις αυτές έχουν ως στόχο να αναπτυχθεί ένα πλαίσιο διαλόγου ανάμεσα στα νέα παιδιά της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Επίσκοπό τους, να ανταλλάξουν απόψεις, γνώμες ή και εμπειρίες, θέτοντας παράλληλα προσωπικούς προβληματισμούς και ανησυχίες πάνω σε θεολογικά, κοινωνικά, οικογενειακά και πνευματικά θέματα.

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ κεντρικός ομιλητής αυτής ήταν ο κ. Σταύρος Τερζής, Εκπαιδευτικός θεολόγος Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Εκκλησία-Θεία Ευχαριστία-Κόσμος».

Ο κ. Τερζής με λόγο απλό και εμπεριστατωμένο αναφέρθηκε στη σχέση της Εκκλησίας με τη Θεία Ευχαριστία, θέτοντας τα πλαίσια της πορείας, της ευθύνης και της αποστολής του Χριστιανού μέσα στον κόσμο, αλλά και της ευχαριστιακής νοηματοδότησης του κόσμου, η οποία δεν επιτρέπει την ιδιοποίηση και την παράχρηση των υλικών αγαθών από τον άνθρωπο, αλλά την κατανόησή τους ως δώρο και ευλογία Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τερζή για την ωφέλιμη θεολογική εισήγησή του, ενώ παράλληλα έθεσε βασικά ερωτήματα γύρω από τη Θεία Λατρεία, με αποτέλεσμα η συνάντηση να εξελιχθεί σε μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως