Εορτή Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίας Παρασκευής Ν. Ιωνίας

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία, όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανό της, αλλά και να καταθέσει το σεβασμό και την ευλάβειά του προς την λαοφιλή Αγία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη θαυμαστή χάρη της Αγ. Παρασκευής και στην βαθειά πίστη της προς τον Θεό της αγάπης, ενώ προέτρεψε τους χριστιανούς να ενώσουν τις προσευχές τους για τους αδελφούς μας που δοκιμάζονται από την τραγωδία που βιώνει η χώρα μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως όλων όσων βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στα μέτωπα των πυρκαγιών, ευχόμενος ο Κύριος να αναπαύσει τις ψυχές τους και η Πατρίδα μας να μην ξαναβιώσει ποτέ ξανά τέτοιες καταστάσεις.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος