Πανηγυρικός Εσπερινός Αγ. Παρασκευής στη Νέα Ιωνία

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην δυσάρεστη τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές που βιώνει η πατρίδα μας καθώς και στην συγκινητική κινητοποίηση συνανθρώπων μας που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα της Τοπικής Εκκλησίας, προσφέροντας γρήγορα και άμεσα την πολύτιμη βοήθειά τους. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να επιτύχουν τα πάντα, ενώ, αναφερόμενος στο βίο της Αγ. Παρασκευής κάλεσε όλους να μιμηθούν το θαυμαστό παράδειγμα της, να ανοίξουν τους νοητούς οφθαλμούς της ψυχής τους και να γεμίσουν την καρδιά τους από πίστη και αγάπη για τον πλησίον.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους της Νέας Ιωνίας με τη συνοδεία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών Πολιτιστικών σωματείων καθώς και πλήθος πιστών.

Ιδιαίτερη ευλογία για την Ιερά Μητρόπολη αποτέλεσε η προσκυνηματική επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος προσκύνησε την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο της Αγ. Παρασκευής, ευχόμενος στους παρόντες προσκυνητές υγεία και μακροημέρευση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος