Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: «άμεση η ανταπόκριση της Εκκλησίας στις φονικές πυρκαγιές»

«Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Εκκλησίας στις φονικές πυρκαγιές» δήλωσε στην συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή και στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε: « Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από την πρώτη κιόλας στιγμή επικοινώνησε άμεσα με την Μ.Κ.Ο «ΑΠΟΣΤΟΛΗ, την οποία και έθεσε εξολοκλήρου στη διάθεση των πληγέντων προκειμένου να καταγραφούν και να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες τους».

«Στη συνέχεια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ενημερώθηκαν όλες οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για τους πυρόπληκτους αλλά και για την ανάγκη για αίμα που υπήρχε».

Σε ερώτηση του κ. Σκουρή τί έχει πράξει έως τώρα η Μητρόπολη Ν. Ιωνίας ο κ. Γαβριήλ τόνισε: «Αποστείλαμε 20.000 φιάλες νερού την Τρίτη και 10.000 την Τετάρτη. Οι ενορίες μας έχουν ήδη κινητοποιηθεί όσον αφορά στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ χθες αποστείλαμε ένα φορτηγό με ρούχα στη Μητρόπολη Κηφισίας όπου υπάγεται το Μάτι. Τώρα συλλέγουμε φάρμακα έτσι ώστε να προβούμε στη δεύτερη αποστολή. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο, όσο και με τους δημάρχους της περιοχής για να μας ενημερώσουν για τις ανάγκες που υπάρχουν, έτσι ώστε και εμείς ως Μητρόπολη να μπορέσουμε να βοηθήσουμε».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως