Εκδήλωση μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινούπολης Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας διοργάνωσε την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινούπολης με τίτλο: «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ» στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η πολυμελής Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής «Παναγία Βουρλιώτισσα» του Ιερού Ναού υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Σταυρουλάκη απέδωσε θαυμάσια εκκλησιαστικούς ύμνους, άσματα, θρήνους και τραγούδια σχετικά με την άλωση της Πόλεως.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος, αφού αρχικά συνεχάρη, ευχαριστώντας θερμά όλους τους συντελεστές για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ένδοξο χριστιανικό και πολιτιστικό μεγαλείο του Βυζαντίου καθώς και στη σπουδαιότητα της ιστορικής μνήμης, τονίζοντας ότι για εμάς τους Έλληνες και όλους τους Ορθοδόξους το Βυζάντιο θα ζει πάντοτε στις καρδιές μας, στη μνήμη μας, στα ήθη και στις παραδόσεις μας και στον τρόπο της ζωής μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως