Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Πανηγυρικά, με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας υποδέχθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης το νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ανέων κ. Μακάριος, Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ καθώς και πολλοί κληρικοί ανάμεσά τους οι Πρωτοπρεσβύτεροι του Οικουμενικού Θρόνου π. Αλέξανδρος Καρλούτσος και π. Θωμάς Συνοδινός, Πρωθιερέας του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, Βουλευτές, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, επιθυμώντας να ευχηθούν και να αναφωνήσουν το «Άξιος» στον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τους τέσσερις Ιεράρχες και τους ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία τους στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας. Αναφέρθηκε δε στην ξεχωριστή ευλογία της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, στην φωτεινή και πολυχαρισματική προσωπικότητά του καθώς και στο θαυμαστό έργο που έχει προσφέρει έως τώρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Σήμερα διατρανώνεται η Οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας».

Στη συνέχεια δώρισε στον κ. Ελπιδοφόρο ένα αντίγραφο της Ιεράς θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της «Βουρλιώτισσας».

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την γενναία υποδοχή και φιλοξενία, αναφέρθηκε στους δεσμούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τις υπόλοιπες Εκκλησίες καθώς και στους στενούς φιλικούς και αδελφικούς δεσμούς που τους συνδέουν από την εποχή που ήταν και οι δύο διάκονοι.

Επίσης εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παρουσία του κόσμου, της πολιτικής ηγεσίας, των μικρασιατικών σωματείων και ευχήθηκε οι εκλογές που θα γίνουν τον Ιούλιο να βρουν και πάλι την Ελλάδα ενωμένη.

Ο κ. Ελπιδοφόρος δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στην ισχυρή ομογένεια της Αμερικής, στην οποία υπολογίζει πολύ ότι θα προσφέρει τα μέγιστα στην στήριξη της δύσκολης διακονίας του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος