Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο σφαγιασθέντων Ινεπολιτών στη Ν. Ιωνία

2.828 social media engagement

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 (Ζ’ από του Πάσχα-318 θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής συνόδου (325), ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Ιωνίας με τη συμμετοχή των εφημερίων του Ιερού Ναού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ιω. ιζ’, 1-13) και στο σωτήριο μήνυμα της εορτής των Αγίων 318 Πατέρων, οι οποίοι αγωνίσθηκαν κατά του μεγαλύτερου εχθρού της ενότητας της Εκκλησίας που είναι η αίρεση.

Στη συνέχεια και με αφορμή την ετήσια εορτή του σωματείου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών, η οποία φέτος συνέπεσε με τα 98 έτη ιδρύσεως του σωματείου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής πάντων των τελειωθέντων υπό των Τούρκων πατέρων και αδελφών ημών.

Ακολούθως εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο -έμβλημα του σωματείου που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Ιωνίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως