Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επι τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου στη Ν Ιωνια

Με κάθε λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε τη μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της, Μικρασιάτη Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνέχεια τελέσθηκε Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευστάθιου Ν. Ιωνίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου και του οικείου Ποιμενάρχου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στον Πολιούχο της Ιεράς Μητροπόλεως Άγιο Γεώργιο Νεαπολίτη, αλλά και στους Αγίους της Εκκλησίας μας, τα πρόσωπα και ο βίος των οποίων συμβολίζουν την πίστη μας στον Κύριο Ιησού Χριστό, ενώ καλωσόρισε και ευχαρίστησε με θερμά λόγια τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, όσο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο για την τιμητική τους παρουσία στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος. Ο κ. Δωρόθεος, αφού ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Γαβριήλ για την τιμητική πρόσκληση να παραστεί και να συνεορτάσει τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Ιερομάρτυρα Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Νεομαρτύρων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι αποτελούν φυλακές και προστάτες τόσο της Αγίας μας Εκκλησίας, όσο και της Πατρίδος μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως