Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο της Ν. Ιωνίας Αγ. Γεώργιο Νεαπολίτη

Η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας τιμά και πανηγυρίζει τη μνήμη του Πολιούχου και Εφόρου της, Καππαδόκη Ιερομάρτυρα, Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού, του οποίου το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στον Ιερό Ναό Αγ. Ευσταθίου Ν. Ιωνίας.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών προσκυνητών, οι οποίοι συνέρευσαν στον Ιερό Ναό του Αγ. Ευσταθίου από πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, τελέσθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πλήθους Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, αφού αρχικά αναφέρθηκε με συγκίνηση στην εορτή του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου, στη συνέχεια καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο, ευχαριστώντας τον τόσο για την αποδοχή της προσκλήσεως, όσο και για την τιμητική παρουσία του στην προσφυγική Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ενώ παράλληλα εξήρε το θεάρεστο και πολυεύθυνο πνευματικό έργο, που ο ίδιος με αγάπη και πίστη επιτελεί την στην Ορθόδοξη διασπορά.

Στην Αντιφώνηση του ο κ. Μακάριος ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Γαβριήλ για την τιμητική πρόσκληση και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Πολιούχου Αγίου και Θαυματουργού Γεωργίου Νεαπολίτου, το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του οποίου αποτελεί πραγματική παρηγοριά και στήριγμα πνευματικό για τον κάθε πιστό, ευχόμενος δύναμη και κάθε δωρεά από τον Πανάγαθο Θεό διά των πρεσβειών και ικεσιών του Προστάτου και Φύλακα της Ν. Ιωνίας, Αγίου Ιερομάρτυρος Γεωργίου του εκ Νεαπόλεως της Μικράς Ασίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως