Μεθέορτος Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο της Ν. Ιωνίας Αγ. Γεώργιο Νεαπολίτη

Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας επί τη μνήμη του Προστάτου και Πολιούχου της Καππαδόκη Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Ν. Ιωνίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το απόγευμα τελέσθηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου και του οικείου Ποιμενάρχου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση του άφθαρτου Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου και της Ιεράς Εικόνος του στους δρόμους της Ν. Ιωνιας με τη συνοδεία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, Τοπικών Αρχόντων, εκπροσώπων Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων καθώς και πλήθους λαού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, εμφανώς συγκινημένος από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ευχαρίστησε γι’ άλλη μια φορά τους Αγίους Αρχιερείς για την θεοτίμητη παρουσία τους στην εορτή του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο και προέτρεψε τον πιστό λαό του Θεού να μην χάνει την ελπίδα του, αλλά να μιμηθεί το παράδειγμα της ανυποχώρητης ομολογίας πίστεως του Πολιούχου Αγίου, ευχόμενος εγκάρδια προς όλους υγεία και δύναμη δια των πρεσβειών του Προστάτου και Φύλακα της Ν. Ιωνίας, Αγίου Ιερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Ακολούθως, εψάλη η Ιερά Παράκλησις και οι Χαιρετισμοί προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως