Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ σε ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Κ.:«έχετε ευθύνη απέναντι στην ιστορία αυτης της ομάδας»

Το παρών έδωσαν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία καθώς και στη χειροτονία διακόνου που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΚ, τους οποίους συνόδευαν ο υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Βασίλειος Δημητριάδης, ο κ. Χριστόφορος Κόλας και ο κ. Χρυσόστομος Μιχαηλίδης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, αφού ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους τα μέλη και τους ποδοσφαιριστές, στη συνέχεια τους καλωσόρισε, κάνοντας αναφορά στην ιστορία της ομάδας, σε μια ομιλία ορόσημο για την πρωθλήτρια Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε την ιστορία! Γνωρίζετε τις αλησμόνητες εκείνες πατρίδες, τις ρίζες και τι ακριβώς φέρνουν μαζί τους. Έφεραν εικόνες, έφεραν λείψανα, έφεραν μνήμες και αναμνήσεις για να δημιουργήσουν και πάλι εδώ στη δική μας περιοχή με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μία Νέα Ιωνία, μία Νέα Φιλαδέλφεια και μια Νέα Χαλκηδόνα. Φέρνοντας μαζί τους πολλά και πολύτιμα πράγματα, τα οποία εμείς οι νεότεροι τα βλέπουμε και μας εμπνέουν για να μπορούν να ποδηγετούν τη ζωή μας.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός και μία ιδιαίτερα σημαντική ανάμνηση που έγινε για πολλούς από εμάς θρύλος και θριάμβευσε μέσα εις την τοπική μας ιστορία είναι η ομάδα της ΑΕΚ. Η Αθλητική Ενωσις Κωνσταντινουπόλεως!

Και δεν έχει σημασία αν είστε οπαδοί ή όχι! Σημασία έχει τι ιστορία φέρνει πάνω της αυτή η ομάδα. Σημασία έχει τι σηματοδοτεί αλλά και νοηματοδοτεί για τον κάθε Έλληνα αυτής της ιστορικής εκκλησίας αλλά και όλης της πατρίδας μας. Καλωσορίζω λοιπόν σήμερα ως Επίσκοπος αυτής της προσφυγικής εκκλησίας την επαγγελματική ομάδα της ΑΕΚ, οι οποίοι είναι για πρώτη φορά ανάμεσά μας. Δικά μας παιδιά!

Πρέπει να θυμάστε την ευθύνη που όλοι έχετε υπηρετώντας αυτή την ομάδα και να έχετε τη βεβαιότητα ότι οι προσευχές μας είναι κοντά σας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να σας δώσουμε δύναμη και κουράγιο σε αυτό το οποίο κάνετε, όχι απλά να αθλείστε αλλά και να φέρετε στο ποδόσφαιρο το ήθος που πραγματικά πρέπει να έχει. Το ήθος που πραγματικά θα πρέπει να έχει το άθλημα αυτό που θα έπρεπε να εμπνέει τους ανθρώπους και όχι να δημιουργεί έχθρες και μίση και όλα αυτά τα οποία βλέπουμε πολλές φορές να συμβαίνουν στα γήπεδα.

Έχετε λοιπόν την ευθύνη του ευ αγωνίζεσθαι, να δίνετε ένα διαφορετικό τρόπο και μια διαφορετική μαρτυρία. Και τώρα που εκπροσωπείτε την Ελλάδα και την ΑΕΚ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να έχετε επιτυχία, να έχετε τη βεβαιότητα ότι σας στηρίζουν οι προσευχές μας και με χαρά να μας φέρετε και το Κύπελλο αυτό εδώ στη Νέα Ιωνία και στη Φιλαδέλφεια, στο νέο γήπεδο το οποίο χτίζεται. Καλωσορίσατε!»

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως