Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία Διακόνου στη Ν. Ιωνία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Άρτης κ. Ιγνατίου και συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Επισκόπου Δαλματίας κ. Νικοδήμου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Αθανασίου Ζήση, ο οποίος κατά την τελετή της ρασοφορίας του έλαβε το όνομα Ιγνάτιος.

Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος Διάκονος τόνισε αρχικά ότι δοξάζει τον Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, ενώ ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς τόσο για την αγάπη τους, όσο και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του.

Ο κ. Ιγνάτιος απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα κληρικό, αναφερόμενος στο πρόσωπο, στα χαρίσματα, και στις σπουδές του, ενώ τον προέτρεψε να δίνει συνεχώς μαρτυρία Χριστού και να πορεύεται ταπεινά με γνώμονα πάντοτε το καλό της Εκκλησίας.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, καλωσόρισε με θερμά λόγια τους δύο Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία τους στην προσφυγική Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας, ενώ ευχήθηκε στο νεοχειροτονηθέντα διάκονο πνευματική ενίσχυση από το Θεό για το έργο της διακονίας του προς την Εκκλησία.

Το παρών έδωσαν τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, καθώς και σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος