Πρώτη Ανάσταση στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 30 Απριλίου 2016 η Ακολουθία του Εσπερινού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, εντός του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου σύμφωνα με το έθος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.

Στην Ακολουθία, την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά οι πιστοί, αφού καλύφθηκε ζωντανά από την Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως έψαλε το «Ανάστα ο Θεός…», προκαλώντας την έκδηλη χαρά και τον αναστάσιμο ενθουσιασμό του πολυπληθούς εκκλησιαστικού πληρώματος.

Στον Θείο Λόγο του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο γεγονός της κοσμοσωτήριας και ένδοξης Ανάστασης του Χριστού, που είναι το μεταίχμιο της ανθρώπινης μετάβασης από τη φθορά στην αφθαρσία, η οποία αποτελεί το κέντρο και το αποκορύφωμα της ζωής και της πίστεώς μας, ευχόμενος από καρδίας προς όλους να μιμηθούν το παράδειγμα της ελευθερίας της μετάνοιας του Αγίου Ληστή του Γολγοθά και της δίψας του για σωτηρία!

Φωτογραφίες : Χρήστος Αμπατζόγλου