Λαμπροφόρος Ανάσταση στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας

Σε μία πανηγυρική και αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με κάθε λειτουργική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Ν. Ιωνίας κ.κ. Κωνσταντίνο τέλεσαν την Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας.

Αυτή την «κλητή καί ἁγία ἡμέρα», που τα πάντα πλημμυρίζουν και αναζωογονούνται από το υπέρλαμπρο φως της Ανάστασης του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ έψαλε μαζί με το πολυπληθές εκκλησίασμα, υπό τον ήχο των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών, το «Χριστός Ανέστη», σκορπώντας παράλληλα ρίγη συγκίνησης, ενθουσιασμού και έκδηλης χαράς μέσω του Πασχαλίου μηνύματός του.

Στον Θείο Λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε σ’ αυτή την κοσμοσωτήρια και λαμπρή ημέρα της εκ νεκρών Ανάστασης του Κυρίου Ιησού Χριστού, την οποία η Αγία μας Εκκλησία βιώνει ακατάπαυστα ως μία αδιάψευστη και ζωντανή πραγματικότητα και μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την θριαμβευτική νίκη της Ζωής έναντι του θανάτου, καθώς και για το γεγονός ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ως «Νέος Αδάμ», ανακαινίζει με την Ανάστασή του ολόκληρη την δημιουργία, γκρεμίζει την αδικία και τον πόνο της κενοδοξίας των ανθρώπων, προσφέροντας έτσι την αθανασία και την αιώνια ζωή.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος ευχήθηκε από καρδίας προς όλους να διατηρούμε πάντοτε στην καρδιά μας άσβεστη την φλόγα της Αναστάσιμης χαράς που ο ίδιος ο Χριστός προσφέρει και να πορευόμαστε ενωμένοι για τη δική μας πνευματική ολοκλήρωση και τελειότητα!

Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη!
Χρόνια Πολλά!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου