Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (Α’ Νηστειών) η εορτή της Ορθοδοξίας και η αναστήλωση των ιερών Εικόνων στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Περισσού στη Νέα Ιωνία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Σπυρίδωνας Σκλάβος, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Ιωνίας, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Ακολούθως, συμφώνως με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων και αναγνώσθηκε σε τρεις στάσεις το Σύμβολο της Πίστεως εντός του Ιερού Ναού εις ανάμνηση της αναστήλωσης των ιερών Εικόνων, ενώ ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη αυτή εορτή της Εκκλησίας μας και στον θρίαμβο των ιερών Εικόνων, που αποτελεί θρίαμβο της δεδοξασμένης Κεφαλής της Εκκλησίας καθώς και θρίαμβο του Ορθοδόξου δόγματος επί του ψεύδους και των αιρέσων.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ζητώντας από τους πιστούς να προσευχηθούν θερμά για τα θύματα και τις οικογένειες αυτών και να αιτηθούν την βοήθεια του Θεού και τις μεσιτείες των Αγίων μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των βιαίως κοιμηθέντων αδελφών ημών κατά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, συμφώνως με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως