Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Ιωνία

Πανηγυρικά και με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο 22 Μαΐου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, εκπρόσωποι πολιτιστικών και προσφυγικών σωματείων της πόλεως και πλήθος πιστών που προσήλθαν ευλαβικά στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να τιμήσουν τους δύο μεγάλους Αγίους Ισαποστόλους και να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης που τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στην μέγιστη προσφορά τους στην Εκκλησία και στην οικουμένη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο κοιμητήριο του Κοκκίνου Μύλου Νέας Φιλαδελφείας, όπου τέλεσε Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου.

Το απόγευμα και ώρα 7:00μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ θα χοροστατήσει στον Μεθέορτο Εσπερινό της εορτής, όπου θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως