Η ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών στον Ι. Ν. Αγίου Στεφάνου Σαφραμπόλεως

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η Β’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου Σαφραμπόλεως Νέας Ιωνίας. Της Ακολουθίας, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από τους εφημέριους του Ναού.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως: “Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι εκείνη η οποία ενισχύει τον αγώνα μας, τόσο εις την περίοδο αυτή, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Έφερε το φως στον κόσμο για να διώξει το σκότος της αμαρτίας και του ψεύδους. Η Αλήθεια είναι ο Θεός και μόνο μέσα από την πορεία του φωτός και της Αλήθειας, μπορούμε να γίνουμε ένα μαζί Του” .

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς: «Να αντιληφθούμε τη σημασία την οποία έχει εκείνη η Υπεραγία Θεοτόκος, για να μπορέσουμε δια πρεσβειών της, να φτάσουμε πιο κοντά εις το φως και να απαλλαγούμε από το σκότος του ψεύδους”.

Λίγο πρίν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Τιμόθεος Καμπουρίδης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που λάμπρυνε, όπως είπε, με την παρουσία του την Θεία Ακολουθία.