Χριστουγεννιάτικη Εορτή Κατηχητικού I.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ν. Χαλκηδόνος

Όπως κάθε χρόνο εδώ και 7 συναπτά έτη, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ν. Χαλκηδόνος η χριστουγεννιάτικη εορτή του Κατηχητικού είχε κάτι διαφορετικό να μας πει. Μάλλον είχε να μας πει για τις ίδιες αιώνιες αλήθειες… αλλιώς! Τόσο η παρουσίαση, όσο και η διεξαγωγή της εορτής πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο από τα παιδιά, με τους γονείς, τις Κατηχήτριες και τους ιερείς να παρακολουθούν περήφανοι!

Αρχικά, το Μέσο Κατηχητικό έψαλε το Απολυτίκιο και το Κοντάκιο των Χριστουγέννων, υπό την διεύθυνση του ιεροψάλτη του Ναού κ. Απόστολου Ντερέκη. Στη συνέχεια, τα παιδιά του Προσχολικού και του Κατώτερου Κατηχητικού, υπό την εποπτεία των Κατηχητριών τους κ. Ευαγγελίας Θεοχάρη, κ. Στυλιανής Παρπούκια και κ. Σεβαστής Παρπούκια, συγκίνησαν τους παρευρισκομένους με την απαγγελία των ποιημάτων και των τραγουδιών τους.

Ακολούθησε από τα παιδιά του Μέσου Κατηχητικού η δραματοποίηση του θεατρικού της Κατηχήτριάς τους κ. Κωνσταντίνας Κιτάντη, με τίτλο «Όπου φτωχός…»

Την εορτή έκλεισε ο π. Χρύσανθος, Προϊστάμενος του Ναού, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στα συστατικά της επιτυχίας του κατηχητικού έργου που τελείται στην ενορία μας και ολοκλήρωσε με ένα ανοιχτό κάλεσμα, απευθυνόμενο προς τα παιδιά και κατ΄ επέκταση προς τους γονείς. Ευχαριστίες αποδόθηκαν, επίσης, προς τον κ. Πέτρο Γονατά, για τη συνεισφορά του στην ανέγερση των νέων Αιθουσών του Κατηχητικού.

Στο τέλος, όλα τα παιδιά τραγούδησαν το «Τρίγωνα Κάλαντα» και η γιορτή ολοκληρώθηκε με μοίρασμα δώρων-δωρεά του κ. Γιώργου Κιτάντη- και κέρασμα χειροποίητων γλυκισμάτων των κυριών του Φιλοπτώχου Ταμείου και της Ερανικής Επιτροπής της ενορίας μας.

Τα κατηχητικά μαθήματα θα συνεχιστούν την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017.

Ευλογημένο το νέο έτος!

Κωνσταντίνα Κιτάντη,
Θεολόγος-Κατηχήτρια