Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Μέσα σε ιδιαίτερα πανηγυρική ατμόσφαιρα και με κάθε λειτουργική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τέλεσε μέσα σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ιάσονος Κεσέν.

Στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Ναό, οι οποίοι έσπευσαν να αναφωνήσουν το «Άξιος» στο νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο, ο π. Ιάσονας ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ τόσο για την ύψιστη τιμή που του έκανε να τον προαγάγει στο δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης και να λαμβάνει την τιμή και την χάρη να ιερουργεί τα Θεία Μυστήρια της Εκκλησίας, όσο για την σοφή, φιλόστοργη και ανύστακτη πατρική καθοδήγησή του, καθ’ όλη την περίοδο της διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, αναφερόμενος στις πολύτιμες λειτουργικές και ποιμαντικές εμπειρίες, τις οποίες ο ίδιος αποκόμισε.

Στον Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, αναφέρθηκε εκτενώς, με λόγο θεολογικά μεστό, στο θεοσύστατο Μυστήριο της Ιεροσύνης, στο οποίο ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, διά μέσου των επισκόπων, καλεί και καθιερώνει στην Εκκλησία του τους λειτουργούς του και κάλεσε τον π. Ιάσονα να εργάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως στον Αμπελώνα του Κυρίου, προτρέποντάς τον να γίνει ένας άξιος και δίκαιος ιερέας, δίνοντας συνεχώς μαρτυρία Χριστού και να πορεύεται με πνεύμα ταπείνωσης με γνώμονα πάντοτε το καλό της Εκκλησίας.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε Αρτοκλασία υπέρ ενισχύσεως και ευλογίας της Αδελφότητος Προκοπιέων Ν. Ιωνίας και Ν. Ηρακλείου, η οποία κατά τη σημερινή ημέρα τίμησε και εόρτασε τον προστάτη της Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες : Χρήστος Αμπατζόγλου