Εορτή Λήξης Κατηχητικής Χρονιάς στον Ι.Ν. Ευαγελισμού της Θεοτόκου Ν. Χαλκηδόνος

Εντός θερμού οικογενειακού κλίματος – όπως άλλωστε, είναι και το επιδιωκόμενο – πραγματοποιήθηκε και η φετινή τελετή λήξης της Κατηχητικής χρονιάς 2015-2016 του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνας.

Ο Υπεύθυνος του Κατηχητικού έργου στην ενορία μας π. Δημήτριος Λουκίσσας ευχαρίστησε ξεχωριστά τις Κατηχήτριες, τους Επιτρόπους του Ναού μας, τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου και της Ερανικής Επιτροπής, τον δικτυακό τόπο «Orizontes.gr», ο οποίος προβάλει και στηρίζει τις δραστηριότητες του Κατηχητικού, τους ενορίτες μας κ. Στέφανο Κωφό και κ. Ιωάννη Γιαννακάκη για τη συνεισφορά τους, όπως και το supermarket «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ» τόσο για τα εδέσματα και τα αναψυκτικά που προσέφερε κατά τη λήξη της εκδήλωσης, όσο και για την πολυετή οικονομική προσφορά του προς εξυπηρέτηση των υπαρκτών αναγκών μας.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η κατηχήτρια Κωνσταντίνα Κιτάντη και αφού έθεσε ευθέως το ζήτημα της «γονεοστέρησης» και της αποξένωσης των γονιών από τα παιδιά τους, καθώς οι γονείς δημιουργούν, αντί για μια κατ’ οίκον Εκκλησία, ένα «ξενοδοχείο» με παροχές υψηλού επιπέδου, πρότεινε βιώσιμες λύσεις, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ απλές και στη σύλληψη και στην εφαρμογή τους.

Κατόπιν, η κατηχήτρια-θεολόγος Ευαγγελία Θεοχάρη παρουσίασε αναλυτικά και κατατοπιστικά τις αναρτημένες ζωγραφιές των μικρών παιδιών του Κατηχητικού, όπως αυτές αποτύπωναν δημιουργικά μέσα από τα μάτια τους τον ετήσιο ορθόδοξο εκκλησιαστικό κύκλο των σωτήριων γεγονότων της επίγειας δράσης του Ιησού.

Η εκδήλωση μεταφέρθηκε στο προαύλιο, όπου ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από νεαρά μέλη του Κατηχητικού, υπό την εποπτεία των κατηχητριών Ευαγγελίας Θεοχάρη, Μυρσίνης Αναστασίου και Στέλλας Παρπούκια, τονίζοντας έτσι την άρρηκτη σύνδεση της παράδοσης με το σήμερα και το ότι μπορούν να συνυπάρχουν η ψυχαγωγία με τη σεμνότητα.

Η ανελλιπής παρουσία του Μητροπολίτη μας κ. Γαβριήλ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη και τον π. Ηλία Καρατζά ενίσχυσε πνευματικά το εορταστικό μας κλίμα, αποδεικνύοντας έμπρακτα, για άλλη μια φορά, ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος ότι είναι ωσεί παρών, ψυχή τε και σώματι, σε κάθε ουσιαστική κίνηση που αφορά στο επιφορτισμένο έργο της κατήχησης της νεότητας. Τους ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μας.

Κωνσταντίνα Κιτάντη,
Θεολόγος-Κατηχήτρια