Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας

Με την δέουσα επισημότητα και μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα ο Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας υποδέχθηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως το απόγευμα το Τίμιο και Ζωοποιό Ξύλο από τον πανσεβάσμιο Σταυρό του Κυρίου, το οποίο φιλοξενούταν από τις 25 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας. Το Τίμιο Ξύλο, το οποίο κόμισαν Πατέρες της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγ. Όρους, υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών, εκπροσώπων Πολιτιστικών Σωματείων καθώς και πλήθους ευσεβούς λαού, οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν το Ιερό Τεμάχιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως, στον Δ’ Κατανυκτικό Εσπερινό και απευθυνόμενος στο εκκλησιαστικό πλήρωμα, που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό, αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία που είχε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας να φιλοξενεί στους κόλπους της, στο μέσο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και για μία ολόκληρη εβδομάδα, Ιερό Tεμάχιο από τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου. Δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει θερμά τόσο τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Σωματείων, και πιο συγκεκριμένα τον Σύλλογο Καππαδοκών και τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας για την πρωτοβουλία τους να συνδιοργανώσουν με την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας ομιλία για τον Άγιο Παΐσιο, όσο και προσωπικά τον Πανοσ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγ. Όρους Αρχιμ. Χριστόδουλο για τον κόπο του να επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη και να μοιραστεί με όλους την προσωπική του εμπειρία και γνωριμία με τον σύγχρονο αυτόν Άγιο της Εκκλησίας μας, παρακαλώντας τον συνάμα να προσεύχεται στον Άγιο Παΐσιο για ολόκληρο τον Λαό του Θεού.

Στη συνέχεια, ο Πανοσ. Καθηγούμενος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ για την τιμητική αυτή πρόσκληση, ανέπτυξε ομιλία με θέμα : «ο Άγιος Παΐσιος και ο Σταυρός του Χριστού», αναφερόμενος απλοϊκά τόσο στα ειδικά προσωπικά χαρίσματα του Αγίου, όσο και στα «κρείττονα» (Α’ Κορ. 12,31), που δεν είναι άλλο από την θυσιαστική αγάπη του Αγίου προς τον Θεό και προς τον συνάνθρωπο. Τέλος ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης ευχαρίστησε θερμά γι’ άλλη μια φορά τον Άγιο Καθηγούμενο τόσο για την επίσκεψη του Τιμίου Σταυρού, όσο και για την φυσική παρουσία του ιδίου, ο οποίος επέτρεψε έτσι να γίνουμε όλοι κοινωνοί της Χάριτος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.