Η γνωριμία μου με τον Όσιο Παΐσιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 το απόγευμα η καθιερωμένη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ με τους Νέους της Ιεράς Μητροπόλεως. Κεντρικός ομιλητής αυτή τη φορά ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγιορείτης. Ο π. Πορφύριος, ο οποίος διαμένει στο Κουτλουμουσιανό Κελλί του Προφήτη Ηλία στις Καρυές του Αγίου Όρους, μοιράστηκε με όλους μας τις προσωπικές του εμπειρίες και την ξεχωριστή του γνωριμία με τον σύγχρονο Άγιο της Εκκλησίας μας Όσιο Παΐσιο, όπως ο ίδιος τον έζησε στο Περιβόλι της Παναγίας. Η εξαιρετική εκτενής ομιλία του προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ακροατών, αφού έτσι δόθηκε η ευκαιρία σε όλους μας να ανακαλύψουμε και να πληροφορηθούμε για πρώτη φορά άγνωστες πτυχές και περιστατικά από τη ζωή του Οσίου, με αποτέλεσμα να κρατηθεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας, αμείωτο το ενδιαφέρον και να δημιουργηθεί ένας γόνιμος διάλογος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συναντήσεις Νέων, Μαθητών και Φοιτητών πραγματοποιούνται με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ κάθε δεύτερη Δευτέρα με εναλλασσόμενες θεματικές. Η επόμενη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ με τους Νέους της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 8 το απόγευμα στο κτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως (Λεωφ. Ηρακλείου 340).

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου θα είναι ο Πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμ. Βαρθολομαίος.