Το ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Ωρωπού

Με τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου2020 η προσκυνηματική επίσκεψη των ενοίκων του οικοτροφείου ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ μετά των συνοδών τους στην Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Την αποστολή ανέλαβε να συνοδεύσει ο π. Μάριος Μακρίδης εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Βασιλείου και Αγ. Κοσμά του Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείαςκαι να τους οδηγήσει στο πνευματικό θεραπευτήριο δια την ψυχική και σωματική τους ίαση.

Κατά την επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τις δυο θαυματουργές εικόνες της Ιεράς Μονής, την Παναγία την Γενεσιουργό και το Άγιον Μανδήλιον, να εναποθέσουν με ευλάβεια τις προσευχές τους και να συμμετέχουν στην ακολουθία της αρτοκλασίας που τέλεσε ο π. Μάριος. Κατά τη διάρκειά της σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι, ιατροί, νοσηλευτές και συνοδοί της κοινωνικής δομής, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ευσεβείς προσκυνητές συμπροσευχήθηκαν με τις Μοναχές Αδελφές για την ψυχική και σωματική τους υγεία.

Κατά την ομιλία του ο Ιερέας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Η Εκκλησία αποτελεί το θεραπευτήριο και το καλύτερο φάρμακο για την επούλωση των πληγών, η δε συμμετοχή στα Θεία Μυστήρια και η προσέλευση στο Άγιον Ποτήριον, την πλήρη ίαση αυτών».

Ακολούθως τελέστηκε Ιερό Τρισάγιο υπέρ αιωνίας αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών και κατά το πέρας των ακολουθιών έλαβαν όλοι δια χειρών του π. Μάριου τον ευλογημένο άρτο καθώς και ένα φυλακτό, που προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γαβριήλ ως ευλογία, συνοδευόμενο με την ευχή η θεραπευτική Χάρις του Κυρίου μας να σκέπει όλους.

Ο π. Μάριος συνεχάρη την Μοναστική Αδελφότητα δια την πηγαία υιική αγάπη με την οποία τους περιέβαλε και ανάπαυσε τις κουρασμένες ψυχές ενώ εξήρε την ακοίμητη φρουρό του μοναστηρίου την Καθηγουμένη Γερόντισσα Νυμφοδώρα για την άοκνη και θυσιαστική της προσφορά μεταφέροντας τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ για τη συνέχιση του θεάρεστου έργου της.

Πριν της αναχωρήσεως από την Ιερά Μονή ο Ιερέας ευχαρίστησε εγκαρδίως την Αδελφότητα για την υποδοχή, την ξενάγηση, το μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της και την θερμή της φιλοξενία.

Την αποστολή συνόδευσαν μεταξύ άλλων, η υπεύθυνη του κέντρου ιματισμού «Ο ΧΙΤΩΝ» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ. Τία Σκουρτέλη, η πρόεδρος της κοινωνικής δομής ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ κ. Μαρία Σαρρή-Ηλιάκηκαι οι συνεργάτες της, η ψυχολόγος κ. Μαρία Κούτρα, ο συνταξιούχος κ. Νικόλαος Ηλιόπουλος, η επιχ/τιας κ. Σταυρούλα Μεταξά και η κ. Ελευθερία Σχίζα.