Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με του νέους της Ιεράς Μητροπόλεως

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον συνάντηση μεταξύ των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως και του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε θερμά τα νέα παιδιά, που γι’ άλλη μία φορά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά του, δίνοντας εντυπωσιακό παρών και γεμίζοντας την αίθουσα του Ιερού Ναού.

Στο πλαίσιο ανάγνωσης και ερμηνείας της Καινής Διαθήκης, στο οποίο βασίζονται οι φετινές συνάξεις νέων, ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα της Κυριακής ΙΕ΄ Λουκά (Τιμ. Α΄ δ΄ 9-15) αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο και στα βαθύτερα θεολογικά νοήματα της προς Τιμόθεον Α΄ Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, κάνοντας λόγο ότι η Εκκλησία είναι ο κατεξοχήν χώρος αγάπης, αγιασμού και ελπίδος, αλλά και το κατεξοχήν καταφύγιο κάθε ανθρώπου, αφού εκεί μπορεί ο καθένας με τον πιο ουσιαστικό τρόπο να πληρώσει τις υπαρξιακές του ανάγκες και να νοηματοδοτήσει τη ζωή του.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος, όπου οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ποικίλα σχόλια για όσα αναφέρθηκαν, διατυπώνοντας προσωπικές σκέψεις, απόψεις και παραδείγματα.

Πριν την συνάντηση τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου.

Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως