Θυρανοίξια και Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Παρασκευής στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 το απόγευμα μεγαλειώδης Υποδοχή της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της Γοργοϋπηκόου εκ Σμύρνης της Μ. Ασίας, η οποία φυλάσσεται στον Ι.Ν. Αγ. Ευσταθίου Ν. Ιωνίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Ν. Ιωνία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τέλεσε την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του εκ βάθρων ανακαινισθέντος Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής και ακολούθως χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη Εορτή της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Στο Λόγο του ο κ. Γαβριήλ, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αφού ευχαρίστησε θερμά όσους κοπίασαν για την ανακαίνιση του Ιερού Παρεκκλησίου έκανε λόγο για την μεγάλη τιμή και ευλογία, για την οποία καυχάται η Ιερά Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας να φυλάσσει στους κόλπους της την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, η οποία αποτελεί σκέπη και προστασία για την Ιερά Μητρόπολη, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο θαυμαστό βίο της Αγίας Παρασκευής, η οποία τόσο με το μαρτύριό της, όσο και με την θερμή πίστη της ευαρέστησε το Θεό και έλαβε το άφθαρτο στεφάνι της αιώνιας δόξας.

Στη συνέχεια και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους της Ν. Ιωνίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου