Τα oνομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Κωνσταντίνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα σεπτά oνομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Κωνσταντίνου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Ν. Ιωνία.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, παραμονή της Εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, ενώ ανήμερα της Εορτής των Αγίων τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ.κ. Κωνσταντίνου με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ Γαβριήλ, πλαισιωμένων από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και με την παρουσία πλήθους κόσμου, οι οποίοι έσπευσαν να ευχηθούν και να τιμήσουν τα ονομαστήρια του εορτάζοντος Μητροπολίτου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στην τεράστια για την θρησκευτική ελευθερία προσφορά των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και μίλησε με λόγια αγάπης για το πρόσωπο του εορτάζοντος Μητροπολίτου, εξαίροντας παράλληλα τόσο την εξέχουσα και χαρισματική προσωπικότητά του, όσο και το μεγάλο και πολυσχιδές ποιμαντικό και πνευματικό του έργο.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξίωσε και φέτος να εορτάζει την μνήμη των Αγίων του και να διακονεί για σαράντα ολόκληρα χρόνια με πίστη και αφοσίωση την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ενώ εκφράσθηκε με θερμά λόγια για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ Γαβριήλ, τονίζοντας παράλληλα τόσο την υιική του αγάπη, όσο και τον σεβασμό που δείχνει στον ίδιο και στο έργο του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες : Χρήστος Αμπατζόγλου