Σύναξη Κατηχητών Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύναξη των υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και των Κατηχητών με αφορμή την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου.

Στη σύναξη, στην οποία προσήλθαν οι συνεργάτες του νεανικού έργου από όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, ομιλητής ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής της Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος.

Ο προσκεκλημένος εισηγητής παρουσίασε το θέμα των προκλήσεων και των ευθυνών αναφορικά με τη διακονία της κατηχήσεως στη σημερινή εποχή και μέσα από την πλούσια κατηχητική και διοικητική του εμπειρία ανέπτυξε θέσεις και ιδέες ως προς την δραστηριοποίηση της ενορίας στον τομέα της νεότητος.

Ο διάλογος που ακολούθησε ανέδειξε την αγωνία, αλλά και τη συνεχή διάθεση των εμπλεκομένων στο έργο της νεότητος για διευρυμένη και ολοένα πιο ποιοτική ανταπόκριση στο κάλεσμα της κοινωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε τον ομιλητή καθώς και όλους τους παρισταμένους τόσο για την παρουσία τους, όσο και για την εν γένει προσφορά τους στην ποιμαντική της νεότητος, επέδωσε τα διοριστήρια στους κατηχητές για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος και στον ομιλητή πρόσφερε ένα αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγία της Βουρλιωτίσσης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως