Αρχιερατικός Εσπερινός Αγ. Κυπριανού στο Ηράκλειο Αττικής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων Μαρτύρων Κυπριανού και Ιουστίνης στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αναστασιαδείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος στο Ηράκλειο Αττικής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και τη συμμετοχή πολλών κληρικών, ενώ συμπροσευχόμενος συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια υιϊκής αγάπης τον Μητροπολίτη κ. Μακάριο στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, εξαίροντας την πολυσήμαντη για την Εκκλησία δράση του στην Ορθόδοξη διασπορά.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση, αναφέρθηκε εκτενώς στο μαρτυρικό βίο των δύο Αγίων του Χριστού Κυπριανού και Ιουστίνης, τονίζοντας τη θερμή και ακατάβλητη πίστη τους στο Θεό, ενώ παρότρυνε τον πιστό λαό να γίνουν άξιοι μιμητές της βίου τους, αφού η μίμηση των Αγίων είναι μίμηση του Χριστού και συνταύτιση με τη ζωή Του.

Το παρών στην Ακολουθία έδωσαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων καθώς και πλήθος πιστών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος