Σύναξη Κατηχητών στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2017 το απόγευμα η σύναξη κατηχητών και συνεργατών του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, αφού καλωσόρισε όλα τα μέλη της νεανικής διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η διακονία της κατήχησης στη σημερινή εποχή ως συνέχεια και βασικός άξονας του εκκλησιαστικού βίου. «Η Εκκλησία οφείλει να διατηρεί σθεναρά τον κατηχητικό της ρόλο προς αναγέννηση και συνεχή επανασύνδεση του κάθε ανθρώπου που διψά για το Χριστό με τη αλήθεια του Ευαγγελίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον κ. Ηλία Λιαμή, Θεολόγο – Μουσικό, Καθηγητή της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» (Saint Joseph), ο οποίος αναφέρθηκε στους σύγχρονους τρόπους επανασύνδεσης των νέων με την εκκλησιαστική κοινότητα και τη Μυστηριακή ζωή.

Η συνάντηση συνέχισε με γόνιμο διάλογο και έκλεισε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για μια καρποφόρα και ευλογημένη κατηχητική χρονιά.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως