Προπασχάλια Εκδήλωση «ΘΕΙΟΝ ΠΑΘΟΣ» Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στο πλαίσιο της πνευματικής προετοιμασίας των πιστών ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδος, των Θείων Παθών και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας πραγματοποίησε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας προπασχάλια εκδήλωση με θέμα: «ΘΕΙΟΝ ΠΑΘΟΣ».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στα κοσμοσωτήρια γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος, καθώς και στον υμνολογικό πλούτο της κατανυκτικής αυτής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Αγ. Ιωάννου Ν. Φιλαδελφείας και οι Πρωτοψάλτες Δημήτριος και Κωνσταντίνος Κατσικογιώργος παρουσίασαν ένα συγκινητικό μουσικό πρόγραμμα με βυζαντινούς ύμνους και επίκαιρους εκκλησιαστικούς ψαλμούς, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την θεματική των Παθών του Κυρίου μέσα από την ορθόδοξη υμνογραφία, αλλά και μέσα από την μουσική και εκκλησιαστική λειτουργική παράδοση.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στα Άχραντα Πάθη του Κυρίου Ιησού Χριστού και την σημασία της θυσίας Του επάνω στον Σταυρό για τις αμαρτίες όλων μας, καθώς και στην ελπίδα που προβάλει από την λαμπροφόρο Ανάστασή Του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος